Izid albuma ‘Supersoul Collection’ spremlja izid singla ‘Wait and Rise’

Supersoul Connection sta “etnotronika”, duet iz Slovenije, ki sta ga leta 2007 ustanovila Rok Koritnik in Dhyan Dejan Cirkvenčič. Njun zvok je zanimiva in nenavadna mešanica elektronike in (vzhodne) etno glasbe, ki vključuje raznovrstne glasbene žanre: od dub-a do hip-hop-a, od pop-a do psy-a. Izdala sta dva albuma: “Klik!” (2007) in “Supersoul Collection” (2022).

Dyan Dejan Cirkvenčič, polovica dua Supersoul Connection o ustvarjanju njune glasbe, ki je posebnost v našem prostoru : »Midva sva ‘etnotronski’ duet, saj sodobno elektronsko glasbo mešava s tradicionalno, predvsem tisto iz Vzhoda. Tako početje je v svetu zelo redko, v Sloveniji pa sva edina. Zaradi tega imava pri nas morda maloštevilne poslušalce, vendar ostajava zvesta temu ‘glasbenemu žanru’, saj glasbo tako čutiva. Tako imenovani Asian Underground je nastal v Londonu in okolici v začetku 90-ih let. Posamezniki in skupine, kot so Talvin Singh, State Of Bengal, Asian Dub Foundation, Midivial Punditz itd. so prisotni še danes.

Supersoul Connection sta bila deležna številnih remiksov njunih pesmi različnih producentov in DJ-jev iz celega sveta, dobro pa so jih sprejele tudi slovenske nacionalne radijske postaje. Na njunih albumih in singlih sta gostovala številne izvajalce in umetnike.
Dyan Dejan Cirkvenčič o odločitvi, da je napočil čas za izid albuma, ki je na police shop.dallas.si prišel 18. marca 2022: »Lansko leto sva bila zelo aktivna, delala sva glasbo in pisala besedila. Nastalo je šest pesmi in rekel sem si: ‘Pa izdajva album’ – v pravem in edinem pomenu besede: z vso dramaturgijo, tako zvočno, kot vsebinsko. Starejše pesmi je moral Rok Koritnik, ki je tudi producent, zvočno poenotiti – moral jih je ponovno masterizirati. Album ‘Supersoul Collection’ je sedaj popolna zbirka komadov, nastalih po najinem prvencu “Klik!”. Treh pesmi: Happy Happy Happy, Let Love In Feat. Lara Baruca in *.TMP na album nisva uvrstila, ker zelo ‘štrlijo’. Na albumu je tako preko 70 minut glasbe, med njimi tudi 6 remiksov producentov in DJ-jev iz celega sveta: od Estonije do Izraela, od Berlina do Ljubljane.«

Na njunem YouTube kanalu sta izdala 16 uradnih videospotov in 10 t.i. besedilnih videev. Singel ‘No To Violence’ je na svoji spletni strani predstavila Oprah Winfrey, preveden je bil v 12 svetovnih jezikov, predstavljen je bil na HD Festu v Sony Theatres v New Yorku.
Supersoulconnection sta raznolika tako na žanrskem, kot tudi vsebinskem področju:
»Vsebina pesmi je zelo različna, včasih je pretanjeno intimna in zelo čustvena (Circles, The Key), včasih pa udarna in kričeča (Break The System, No To Violence). Na album sva uvrstila tudi dve priredbi: ‘Sign ‘O’ The Times’ od Prince-a in ‘Help!’ od The Beatles. Čisto sva jih predelala, pri Help! sva vzela samo besedilo, glasbeno pa sva ‘šla po svoje’.«

»Uživajte v poslušanju, prepričana sva, da vas bova ‘premaknila’. Pesmi morda niso ‘vogal vaše ulice’, vseeno pa vas bodo nekatere nedvomno presenetile.« – Supersoulconnection

Biografija:

Supersoul Connection sta “etnotronika” duet iz Slovenije, ki sta ga leta 2007 ustanovila Rok Koritnik in Dhyan Dejan Cirkvenčič. Njun zvok je zanimiva in nenavadna mešanica elektronike in (vzhodne) etno glasbe, ki vključuje raznovrstne glasbene žanre: od dub-a do hip-hop-a, od pop-a do psy-a. Izdala sta dva albuma: “Klik!” (2007) in “Supersoul Collection” (2022). Trenutno ustvarjata pri založbi Dallas Records.

Supersoul Connection sta bila deležna številnih remiksov njunih pesmi različnih producentov in DJ-jev iz celega sveta. Na njunih albumih in singlih sta gostovala številne izvajalce in umetnike. Glasba dueta Supersoul Connection je redno predvajana na Nacionalnih radijskih in televizijskih postajah, njun singel “No to Violence” je na svoji spletni strani predstavila tudi Oprah Winfrey, preveden je bil v 12 svetovnih jezikov, predstavljen je bil tudi na HD Festu v Sony Theatres v New Yorku.

Na njunem YouTube kanalu sta izdala 16 uradnih videospotov in 10 t.i. besedilnih videev.

____

Rok Koritnik je glasbenik, producent, avtor in multi-instrumentalist, producent številnim glasbenikom in umetnikom iz Slovenije in celega sveta. Je tudi profesionalni in objavljani astrolog.

Dhyan Dejan Cirkvenčič je avtor, glasbenik, besedilopisec, MC in pevec. Je tudi razstavljeni in objavljani fotograf. Med drugim je bil glavni in odgovorni urednik štirim nacionalnim tiskanim medijem, trenutno pa se ukvarja z grafičnim oblikovanjem.