“Ne le, da sta Siids s tem albumom letvico dvignila še višje, preprosto sta naredila še en korak višje. Predvsem sama zase. Kajti pred nami je duo, ki ne sledita trendom, temveč jih ustvarjata. Očitno je ta proces dolgotrajen in negotov, a nimata razloga za skrb, saj sta ona tisti, ki postavljata in širita avtorske, izvajalske in produkcijske meje. Kajti, čeprav se sliši kot floskula, njun drugi album že drugi mesec kandidira za nič drugega kot za album leta.” – Bojan Mušćet // glazba.hr

“THESIIDS ustvarjajo baročno razkošno elektro pop balado himničnega vzdušja. Govorimoo drugem diskografskem koraku za skupino The Siids, ki je zelo uspešen, zato Grdaković in Terlević počasi postajata stalnica hrvaške elektro scene Duo, ki s pomočjo kvalitetnih sodelavcev (Marko Rogić iz White on White, Matej Zec iz Let3…) svoja čustva uspešno prenaša v glasbo, pri čemer se poskušata, kot sta sama povedala v nizu intervjujev, dotakniti predvsem čustvene plati preko katerih pridejo do občinstva.” – Marinko Krmpotić // Novi list

“Izjemno melodično, s poudarjenim synth pop zvokom, močnimi plesnimi ritmi in fantastičnim vokalom. Vse kar potrebuje tak bend, da osvoji evropske top lestvice. Enajst novih pesmi zveni kot 11 uspešnic in skoraj nemogoče si je predstavljati, da ne bi postali stalnica v radijskih medijih. To je fenomenalen synth pop album s prepričljivim pevcem, melodičnimi pesmimi in aranžmaji kakršni morajo biti, z opazno dobro produkcijo albuma.” – Dubravko Jagatić// Nacional

Po napetem pričakovanju je reški ustvarjalni duo Darko Terlević & Stanislav Grdaković, znan kot THE SIIDS, končno razkril svoj najnovejši glasbeni biser – album”I I”. Ta album predstavlja edinstveno sintezo njihovega umetniškega izraza, ki potrjuje njihovo glasbeno inovativnost in unikatnost, ki sta nam jo predstavila tudi s svojim brutalnim prvencem iz leta 2019 -“Brutalist”.

»I I« je zbirka 11 pesmi, ki prikazujejo širok spekter ustvarjalnosti dua THE SIIDS, pred časom sta izdala singla za skladbi ‘Tide’ in ‘Love Worth Saving’, danes pa skupaj z albumom izdajajo ‘Grace of nights’ v režiji njihove stalne sodelavke Kristine Barišić. Z vsako skladbo poslušalca vodijo skozi barvito glasbeno pokrajino, ki razkriva različne plasti njihovega zvoka. Od nalezljivih ritmov, pod katere se podpisujeta Darko in Stane, do globoko čustvenih besedil, pri katerih se je kot avtor pridružil Marko Rogić (White on White), album I I ponuja izjemno poslušalsko izkušnjo.

Ena naj pomembnejših značilnosti nove studijske izdaje je njena prednost, da jo z vsakim poslušanjem odkrijemo na novo. Duo THE SIIDS je v vsako pesem uspel vnesti številne avtorske podrobnosti, zato je poslušalcem priporočljivo, da se poglobijo v ta glasbeni svet in raziščejo vse njegove nianse in tone. Album II je njihova vizija glasbe, ki jo dosledno in brez popuščanja ustvarjata že od svojega sodelovanja v zasedbi Morso. Terlević in Grdaković sta zasedla svoje mesto na domači elektro sceni, z vsakim novim projektom pa poslušalcem uspešno posredujeta strast in energijo, s katero sta ga ustvarjala. Zato ne zamudite priložnosti, da doživite glasbeno magijo dua THE SIIDS in raziščete vsak kotiček tega edinstvenega albuma.

 

“II” je na voljo na vseh digitalnih platformah za pretakanje in prenos, ljubitelji fizičnih edicij pa bodo kmalu lahko dopolnili svoje zbirke s CD in/ali LP izvodi.

 

THE SIIDS bodo izid drugega albuma obeležili z velikim samostojnim koncertom v Pogonu Kulture na Reki 16. marca. za katerega so vstopnice v prodaji preko Entrio.hr, tiskane vstopnice pa so na voljo v Dallas Music Shop Rijeka.