S prepričljivim vodstvom sta veliki zmagovalki 41. festivala Melodije morja in sonca postali Anika Horvat in Tinkara Kovač, ki sta prejeli največ točk tako občinstva v Avditoriju kot žirije radijskih postaj in strokovne žirije. Glasbo za zmagovalno skladbo ‘Do roba in še čez’ je napisal Aleš Klinar, besedilo pa Leon Oblak.

»Presrečna sem, da smo ustvarili to prelepo skladbo s čudovito ekipo in v njo tudi močno verjeli. S Tinkaro veliko sodelujeva, vendar je bilo to sodelovanje popolnoma drugačno, saj sva ustvarjali nekaj skupnega in čeprav sva zelo različni, sva ugotovili, da sva si pa v nekaterih pogledih popolnoma enaki in da se razumeva tudi brez besed. Hvala Tinkari za čudovit spomin ki sva ga ustvarili. Srečna sem kot otrok in ta zmaga mi pomeni veliko, je kot češnja na torti. Da veš, da delaš v pravo smer. Da verjameš vase in greš vedno do roba in še čez«, je vesela Anika Horvat.

Tinkara Kovač je minulo soboto domov odnesla že četrto zmago: »Zelo sem vesela, da sva z Aniko združili moči, potem ko mi je Aleš Klinar ponudil svojo novo pesem. Tudi Alešu je bila takoj všeč ideja. Poklicali smo Anikinega dolgoletnega tekstopisca Leona Oblaka, ki je takorekoč v parih urah poslal besedilo, ki se mi je takoj uleglo v srce. In tako sem v soboto odšla iz Avditorija že četrtič z zmagovalnimi kipci domov. Sedaj jih imam na polici že osem!
Za nagrado smo prejeli bon za izdelavo videospota, v katerem pričakujejo pol minute kadrov Piranske občine. To seveda ne bo težko izpolnit, saj so tile naši kraji čudoviti!«

Accessibility