TOMOS je severno primorski raper, ki prihaja z okolice Nove Gorice, natančneje iz Deskel. Lansko poletje je presenetil z gruvačino ‘Gruv za muv’, ki jo je posnel z Andrejem Orlom. Sledili so singli Več energije (ft Moya) ter Nisem eden od njih (ft. Ja-Sha, Tadi Tada, Andrej Orel).
Pred nami je že Tomosov tretji studijski album, ki ga je simpatičen Primorec poimenoval ANGELI IN DEMONI.

O singlu ‘COPATA’ ft Deni Kuk

Pesem Copata je nastala pred dvemi leti. ‘S producentom Janijem Klančičem sva se po komadih Gruv za muv, ter Več energije, odločila, da nadaljujeva v stilu 80ih s plesnimi ritmi. Ko mi je Jani poslal beat se mi je takoj po glavi začela predvajati ideja zgodbe moške copate. Danes sem v srečni zvezi s punco, mogoče bi kdo mislil, da je zgodba nastala iz resničnega življenja, ampak ni tako.’ se nasmeje Tomos in nadaljuje: ‘komad sem napisal še, ko sem bil samski. V preteklosti pa lahko rečem, da sem bil majhna copata, če sem res iskren, ampak ne dobesedno takšna kot jo predstavim v mojem komadu! ‘ se še enkrat nasmeje simpatičen Primorec Tomos. ‘Gre za izmišljen lik, ki pa verjamem, da obstaja ter, da ni edini.’
Videospot je posnela produkcijska hiša Production Lair, režiser pa je Nejc Laščak. V spotu je nastopila pevka Hana Jerončič.

Besedilo: Tomaž Marc (Tomos), Deni Kuk
Aranžma: Jani Klančič, Matej Doljak
Glasba: Jani Klančič, Nenad Putnik
Glasbeni producent: Matej Doljak (Studio Phonik)
Video produkcija: Production Lair
Režija: Nejc Laščak
Producent: Tomaž Marc, Julija Ipavec
Montaža: Nejc Laščak
Igralka: Hana Jerončič Poslušaj na:
Deezer: http://www.deezer.com/album/262290192
iTunes: https://geo.itunes.apple.com/at/album…
Spotify: https://open.spotify.com/album/4xm01j…
Kupi album na: https://shop.dallas.si/si/home/2777-t…