Select Page

TOMOS (Tomaž Marc) je severno primorski raper, ki prihaja iz naselja Plave v občini Kanal ob Soči. Deluje z ekipo lokalnih glasbenikov in kreativcev, ki so tudi njegovi bližnji prijatelji. Značilnost njegove glasbe in predvsem videospotov so humorni vložki, ki jih tudi v nobem spotu sploh ne manjka. Tokrat so na sporedu mehiški mariachiji, plesoča banana in pa atraktivne plesalke iz Ajdovščine. Poglejte, in poslušajte, kaj nam ima tokrat za povedati simpatični Primorec.

Lansko poletje je presenetil z gruvačino ‘Gruv za muv’, ki jo je posnel z Andrejem Orlom. Sledili so singli Več energije (ft Moya) ter Nisem eden od njih (ft. Ja-Sha, Tadi Tada, Andrej Orel). V začetku lanskega oktobra je izdal že tretji studijski album, ki ga je poimenoval ‘Angeli in demoni’, z njega poslušamo in gledamo še zadnji singel, v katerem Tomos pošteno pove, kaj si misli : ‘Me ne zanima.’ – ‘Komad govori o tem, da sem se v sebi odločil, da se brigam zase. Bolje, je, da pozabim na težave in spletke, ki se me osebno ne tičejo in se brigam zase’, je iskren Tomos. Pred dobrim mesecem dni je celoten album in tudi aktualni singel ‘Me ne zanima’ z ekipo glasbenikov v živo predstavil na live koncertu v Studiu Hendrix Radia Koper.

Humoristično pesem in pripadajoči videospot ‘Me ne zanima’, je posnela ekipa Production Lair pod režisersko taktirko Nejca Laščaka, skladb pa je sicer delo Mateja Doljaka in Janija Klančiča. Videospoti, ki prihajajo iz primorske video delavnice, so vedno domišljeni in tudi tokrat izdelek ne razočara. V novem videospotu, ki so ga posneli v enem dnevu, se zopet pojavi lik plesajoče banane, ki smo jo opazili že v gruvačini Gruv za muv, v poletnem in malo zabavljaškem občutju pa se v videospotu pojavijo tudi v mehiške muchachose preoblečeni Tomos in njegova spremljevalna zasedba. Ideja za Mariachi band je sicer prišla zelo spontano, pesem ima namreč poleg trap stila tudi poletne latino ameriške glasbene pridihe (salsa), pri snemanju pa se jim je pridružila še plesni center ADC iz Ajdovščine.

Tomos pravi, da se bo po delavnem poletju zopet lotil novih izzivov – začel bo snemati novi, že četrti studijski album, naslov zanj pa naj zaenkrat ostane skrivnost.