Tomaž Marc, bolj poznan kot severno primorski raper Tomos, nam po dolgem premoru končno predstavlja novi singel, s katerim napoveduje tudi izid novega albuma.

Po več kot polletnem premoru od zadnjega singla ‘Več energije’, kjer se je Tomosu pri refrenu pridružila Moya, nam s skladbo ‘Nisem eden od njih’ predstavlja zadnji singel pred izidom novega albuma.

”Skladba govori o tem, kako se držim svojega stila in se ne oziram toliko na trenutne trende. V Sloveniji in po svetu opažam, da glasba izgublja dušo ter hkrati s tem tudi kvaliteto. Artistov ne čutiš več, kar pa je tudi logično, če imajo t. i. ”ghost writer-je” in pojejo oziroma rapajo besedila, ki jih sploh niso napisali sami. Žalostno je predvsem to, ker ta besedila po navadi niso niti kvalitetna.

V Sloveniji opažam, da je takega početja vedno več, najbolj žalostno pa je, da se niti sami izvajalci tega ne sramujejo več, kvečjemu obratno. Cena slave je za nekatere previsoka. Želim si, da bi vsi izvajalci spoštovali glasbo, kot so jo nekoč. Problem pa je, da smo tudi nekatere poslušalce razvadili v napačno smer”
razmišlja o sodobnem ustvarjanju glasbe Tomos.

Tomos pravi, da je idejo za ‘Nisem eden od njih’ dobil ravno zato, ker se je sam znašel v podobni situaciji. Dobivati je začel nasvete in ponudbe v slogu ”če želiš uspeti, moraš tudi sam početi isto”. Sam verjame, da mu bo uspelo vsem dokazati, da temu ni tako ter bo vsem tako mislečim dokazal, da to ni pravi način razmišljanja.

Album ‘Angeli in demoni’ bi moral biti izdan že pred več kot enim letom, a je bil izid zaradi že znanih epidemioloških razmer prestavljen na letošnjo jesen. Vsebinsko je album sestavljen iz dveh plati. Med angeli najdemo bolj pozitivne in energične komade, kot sta zadnje dva singla ‘Gruv za muv’ in ‘Več energije’. Med demoni se skrivajo bolj lirično zahtevne pesmi,, kjer lahko prisluhnemo na papir prelita čustva iz temnih plati Tomosa.
”Lahko rečem, da pri angelih več govori Tomaž, medtem ko pri demonih bolj Tomos” – o prihajajočem albumu pove še Tomaž oziroma Tomos.

Pri nastajanju pesmi ‘Nisem eden od njih’ se je Tomosu pridružilo kar nekaj izvajalcev – raperja Tadi Tada iz Velenja in Ja – sha iz Nove Gorice ter pevec Andrej Orel, ki pa smo ga lahko slišali že v skladbi ‘Gruv za muv’. Za glasbo je tokrat poskrbel Jani Klančič, kot producent pa se je pridružil Matej Doljak.

Videospot je v enem dnevu posnela produkcijska ekipa Production Lair v režiji Nejca Laščaka. V njem lahko zasledimo tudi goriško skupino KreArt in plesalca Danijela Mutića.