Tonka

Antonija Matković Šerić, aka Tonka, pevka na Hrvaškem zelo priljubljene skupine Pavel, je septembra debitirala s prvim samostojnim singlom ‘Bolji smo’, z drugim singlom in istoimenskim videospotom, ‘Pozitivizam’ pa je še bolj začrtala  samostojno smer – moderen, urban alter pop. S pesmijo ‘Pozitivizam’ Tonka opisuje hektičen, moderen svet. ‘Vsakič, ko pesem poslušam, me spomni na hektičnost modernih mest, na hrup, ki nas spremlja skozi dan in skozi noč. Ta hrup traja vse dokler ne vstopim v imaginarni jazz klub. Tam zaslišim solo saksofon in naenkrat je spet vse dobro, ‘ pravi Tonka.

Pod glasbo in besedilo se je podpisal Aljoša Šerić, aranžma pa podpisuje Srđan Sekulović Skansi. Tonka z drugim singlom najavlja izid prvega samostojnega albuma pod okriljem založbe Dallas Records.

 

 

Vanja Mišič

Vanja Mišič s singlom ‘Poslije ljubavi’ pripoveduje lastno zgodbo o izgubljeni ljubezni: ‘To je ena tistih pesmi, s katero razliješ lastno dušo. Singel je plod sodelovanja s skupino Moondance ter s producentom Pasarićem, z rezultatom sem zelo zadovoljna, je prav to, kar sem si želela.’ (Vanja Mišić)

Celoten glasbeni aranžma je dodatno izpopolnil godalni kvartet Palladio, videospot je režiral Žarko Kalaba, snemal je Dragan Gajanović, igral pa je Aleksander Marković. Tekst in glasbo podpisuje Vanja Mišić.

 

 

Jessica

Jessica Atlić – McColgan predstavlja singel prvenec, besedilo in glasbo zanj je napisal Ivan Dečak, frontman kultne hrvaške zasedbe Vatra. ‘Dolgo časa smo iskali pravo pesem, s katero se bom prvič predstavila. Celoten ustvarjalni proces je bil sicer dolg, vendar zelo zabaven. Nova izkušnja, ki bo zagotovo ostala v mojem spominu,’ je zadovoljna Jessica.

Čeprav prepeva o zamujenih priložnostih, nam Jessica predstavlja pozitivno pesem, ki spodbuja k odhodu iz comfort zone, pesem je tudi na nek način osebnoizpovedna.