Iz Reške glasbene zakladnice prihaja še en biser – priredba klasičnega hita Kakav radostan dan skupine Katarina II oziroma Ekatarina Velika (EKV) v izvedbi Turistov.
Turisti so ena tistih skupin, ki stalno nekaj ustvarja, preigrava, preizkuša, snema in raziskuje. Na vajah so večkrat preigravali evergreene, med njimi tudi dotični komad, ki je na koncu rezultiral v singlu in videopotu, reški verziji pesmi Kakav radostan dan.

‘Milanove pesmi, sporočila ter njegova persona ter celotna fama okoli benda EKV mi je prirasla k srcu v obdobju, ko sem že odrasla, takrat sem pravzaprav šele začela razumeti njihovo glasbo. Med vajami smo razmišljali, katera pesem bi bila najbolj primerna za zaključek epidemije tega virusa in tega virusa od virusa!’ – je razmišljala vokalistka Iva Močibob ob izidu pesmi ter dodala, ‘Milana doživljam kot vokalno sorodno dušo, njegova intonacija se prilega mojemu vokalu, sem tudi zelo zadovoljna z lastno interpretacijo pesmi. Radostan dan sem najprej odpela z originalnim tekstom, potem pa sem dobila idejo, da bi se lahko z malo intervencijo poklonila temu človeku, s tem, da bi ga nagovorila v Ich formi, v prvi osebi. Ne samo, da mi je všeč Milanov Weltschmertz, ampak tudi celoten opus skupine EKV’. Skupina se je hitro odločila, da izda novo pesem, ki so jo v samo nekaj urah posneli v studiu njihovega producenta Mateja Zeca. Skladbo so poslali dedičem Milana Mladenovića, ki so dali zeleno luč za izid pesmi, za to smo jim zelo hvaležni.
Videospot je posnel beograjski fotograf Igor Mandić, ki sodeluje tudi z multimedijskim umetnikom Petrom Greenwayjem in Saskio Boddeke. Video je bil posnet že pred desetimi leti, ob izidu singla skupine Turisti pa je dobil še končno podobo.

Režiser Mandić razlaga nastanek videospota: Slobodanka se zbudi, sledovi njenih sanj se mešajo z realnostjo v nizu flashbackov. Ko čas po bujenju mineva, je sanj vse manj, prihaja budno stanje. Ko kava zadiši, se sanje razblinijo, vse postane surova realnost, ki pa je popolnoma neoprijemljiva. Diskretna samodestrukcija je upodobljena v cigareti – kajenje je način igranja na rusko ruleto. Prehod iz sna v budno stanje nosi tudi dinamiko obstoja, iz akcije v pasivno čakanje nečesa. Glavna igralka je Slobodanka Matić – Seka – slepa ženska iz Zemuna. Ona, na žalost ne bo nikoli videla tega spota.’