U- Ros [izg. Uroš] je skladatelj in umetnik kakršnih ne delajo več. Kljub temu, da je v slovenski glasbi prisoten že več let (spremljevalni vokalist Neisha, Langa in operni zbor SNG Maribor), nikoli ni čutil potrebe po izpostavljanju lastnega imena ali dosežkov. Raje kot to, je v svojem studiju leta in leta ustvarjal glasbo in jo ljubosumno ali mogoče celo nekoliko plašno čuval zase. Šele po neprestanem prepričevanju svojih znancev in prijateljev se je odločil, da svoje skladbe začne deliti z drugimi.
Prva skladba, ki jo imate možnost spoznati je skladba z naslovom Amen. Besedilo pesmi na neposreden in hkrati drzen način predstavlja miselni tok o večnem vprašanje naše esence; kdo smo, zakaj smo in od kod prihajamo.

»Grobo rečeno, se je na nek način pesem kar sama skupaj zložila. Najprej sem imel glasbeno podlago in čisto drugo besedilo, ki pa me sploh ni prepričalo…. In ravno v trenutku, ko sem razmišljal, da bi besedilo v celoti zamenjal, dobim sporočilo od prijatelja, ki piše poezijo. Besedilo za Amen je namreč napisal kolega, ki je v bistvu že starejši gospod (Gorazd Šincek), piše pa izključno zgodbe iz svojega burnega, uporniškega mladostniškega obdobja. Med drugim je eno obdobje živel na ulici in beračil za preživetje. Ob nedeljah je najprej upal na pomoč ob poti, kjer so ljudje odhajali v cerkev, pa jih je večina kar zrla proti cerkvi kot, da ga ne vidijo. Spet bi lahko grobo povzel, da so njegov kruh raje odnesli v cerkev. Seveda ni ostal tam. Šel je še dlje od teh ljudi in prišel še na lepše in še boljše, kot so oni sami. Zdaj živi zasluženo kvalitetno življenje ter piše poezijo. Zavidajo mu tudi tisti, ki so prej hodili mimo njega. Tudi za pomoč so ga že prosili. In pomagal jim je. Bistveno je, da spremeniš sebe na bolje.« – U- Ros

U- Ros je po prejetju besedila za pesem Amen že v petnajstih minutah zložil celotno pesem.
»Ne bom pretiraval, če napišem, da je 15 min kasneje bil demo že narejen. Pesem se je dejansko zlila v komad. Besedilo me je posebej pritegnilo, ker se grobo in hkrati drzno sovpada z nekaterimi problemi ter neresnicami, ki so samoumevno postali naš vsakdan. Pesem ne govori proti veri, ravno nasprotno. Bom kar povzel besede o morali, kar je bistvo sporočilnosti komada. In sicer; * Morala izvira iz človekove svobode in njegove sposobnosti ustvarjanja, pa tudi iz njegovega občutka odgovornosti ter samokaznovanja. Morala je tako neizbežni sestavni del človeka kot bitja in je ni mogoče omejiti samo na eno vrsto morale, denimo, krščansko moralo. Bitje, ki ni moralno, tudi ni več človeško bitje v polnem pomenu te besede. », – U- Ros.

Pri končni podobi skladbe mu je pomagal David Stritar, ki je dodal kitarsko linijo:
» V osnovi je bil komad najprej bolj statičen, potem pa sva se z Davidom strinjala, da bi ga bilo vredno nekako še dodatno začiniti. V bistvu mi je aranžmajsko ogromno pomagal ter posnel zraven še kitare, ki krasno popestrijo komad. Prav zaradi Davida zdaj zveni, kot zveni. Skratka, dosti boljše, kot prej.«
U- Ros načrtuje tudi skorajšnji izid albuma, saj se je v zadnjih letih nabralo že za več ur materiala, izid planira v jesenskih mesecih letošnjega leta.