RAZPRODAN KONCERT V KLUBU GROMKA NA METELKOVI
Na koncertu so predstavili del skladb iz četvernega box seta P A R A F »SABRANA DJELA 1976. – 1987.« // »ZBRANA DELA 1976. – 1987.«

Minuli petek se je v ljubljanskem klubu Gromka na Metelkovi zgodil prav poseben koncert, nastopila je reška zasedba Valter i Perspektiva, originalni člani kultne reške punk zasedbe Parafi. Koncert je bil razprodan, na koncertu pa se je zbralo tudi veliko oboževalcev, med njimi kar precej mladine. Marsikateri starejši oboževalec je v petek v Gromki obujal spomine na zlato punk obdobje, slišali smo tudi nekaj novih anekdot. Kot se spodobi za punk večer, se je razlilo nekaj piva in pa tudi čustev predvsem starejših oboževalcev Parafov, ki so nam pripovedovali te anekdote.

Ob 40. letnici panka v Reki so uspeli oživeti eno od najbolj kultnih skupin balkanskega novega vala. Valter Kocijančić, član legendarnih Parafov, je zbral kopico muskontarjev iz reške glasbene scene in obudil glasbo Parafov, benda, ki nam je ponotranjil stavek »Moj život je Novi val!«

Zasedba je imela sicer kratek nastop, le 30 minut repertoarja, igrali so namreč samo del skladb iz prvega albuma skupine, tako, da so pri treh bisih že ponavljali odigrane komade. Občinstvo je še posebej ponorelo na komade Policijo (Narodna pjesma), Goli otok in Živjela Jugoslavija.

Na nastopu so bili prisotni oboževalci skupine Paraf, prišli so iz cele Slovenije, večina je prišla pozdravit akterje v garderobo po nastopu. Kar nekaj se jih je dobesedno razjokalo že med koncertom in po tem, ko so se pogovarjali z Valterjem. Gospod, ki je na koncert prišel z ženo nam je zaupal naslednjo anekdoto:
‘Bil sem na koncertu Parafov v Menzi študentskega naselja v Rožni dolini, leta 1979, takrat sem hodil z neko manekenko. Na koncertu sem skočil na oder ter Valterju strgal ketno, ki jo je nosil okrog pasu. Kasneje sem se s to ketno hvalil naokrog po Ljubljani – z njo sem celo osvojil drugo punco. S to punco sva se poročila, še zdaj mi je žena, imava dva otroka…’. Gospod je zasežen predmet iz leta 1979 v petek pokazal Valterju.

Na Reki bo 7. marca v legendarnem klubu Pallach prva uradna promocija albuma Paraf box (četvorni CD box set), v Ljubljani pa bo zasedba nastopila 5. aprila v okviru festivala OrtoFest.
Težko pričakovani četveren box set bo na voljo v fizični obliki od tega petka, 1. marca 2019 dalje. Naročite ga na naslovu: shop.dallas.si po promocijski ceni 20 EUR, maloprodajna cena v trgovinah bo 24 EUR.

Accessibility