Glasba prenaša sporočila, čustva in ustvarja izkustvo. Zaradi pomanjkanja koncertov, v tem času fizičnega distanciranja, ki je razdvojilo občinstva od umetnikov, je potreba po ustvarjanju glasbe morda tudi večja kot prej. Tako je tudi Vatra v zadnjih nekaj mesecih posnela nove skladbe, eno od teh z naslovom ‘Carstvo sunca’ pa so predstavili tudi v video formatu.

“Kot dober del mojih skladb tudi ‘Carstvo sunca’ govori o medosebnih in partnerskih odnosih, ki so bili v teh specifičnih pandemijskih časih zares na preizkušnji. Nekateri bomo po tej krizi še bolj povezani, a na žalost bo tudi velik del ljudi zašel na popolnoma napačno pot in se bodo oddaljili en od drugih. Da ne filozofiramo preveč, je morda najboljše, da poslušate pesem in sami ocenite kateri strani pripadate.” – je povedal Ivan Dečak, ki je tudi avtor skladbe.

Po skladbi “Sve naša ljeta”, ki že mesece kraljuje na TOP 10 najbolj poslušanih skladb v hrvaškem radijskem etru, Vatra predstavlja novi hit.

Novi single in video spot napovedujeta koncert v živo, kjer bodo Vatra “Carstvo sunca” pa tudi “Sva naša ljeta” premierno izvedli v zagrebškem klubu Boogaloo v petek, 25.9.2020.