VATRA feat. BOŽO VREĆO “RUM NA USNAMA” – “neobičajen” duet

Vatra, priljubljena hrvaška skupina je k sodelovanju povabila zvezdo World music scene, edinstvenega umetnika. Božo Vrećo, svojevrsten interpret sevdaha, je znan tako v Evropi in tudi v svetu prav zaradi svoje edinstvene interpretacije glasbe. Kako združiti nezdružljivo, izbrisati vse meje in pregrade, kako biti hraber in kako biti svoboden – to vse so zgodbe, ki nam jih pripoveduje novi duet.

“ Najina nova skladba ‘Rum na usnama’ je dokaz, da se skupina Vatra na svojih glasbenih potovanjih ni nikoli ubranila drugega žanra, vedno si želimo prehajati te meje, tu ne vidimo ovir. Glasbo doživljamo na zelo svoboden način, ne želimo je predalčkati. Zelo smo počaščeni, da se nam je pri tej skladbi pridružil Božo Vrećo, ki je s svojo interpretacijo, pojavo ter predvsem to, da je Božo Vrećo s svojo iskreno in toplo človečnostjo pripomogel, da je pesem še bolj svobodna in brezmejna.” – Ivan Dečak

Za spektakularne fotografije je poskrbela Mare Milin, izvrstna hrvaška fotografinja z več kot 25 letnimi izkušnjami na področju visoke estetike, vsak njen projekt pa spet nosi zgodbo. Njeno tokratno zgodbo pripovedujejo mornarji, nekaj več besed o samem snemanju nam je zaupal Božo Vrećo:

‘Sodelovanje s celotno ekipo je bilo izjemno zabavno, s čudovitim Ivanom , s fanti ter z Mare Milin, na snemanju smo se vživeli v vloge mornarjev, zelo smo se zabavali, se poljubljali ter nasmejali smo se do solz – vse v nekaj minutah. Časoplov zaljubljenosti, norosti in časa, retrospekcija nekih preteklih dni, ki so se zgodili v nekih prejšnjih, a vseeno v naših življenjih. Na snemanju videospota (režirala sta ga Filip in Slađana Gržinćić), je vse potekalo brezhibno, pa tudi v pristnem prijateljskem vzdušju, z veliko humorja. Tako tudi nastanejo najboljši izdelki. Tudi ta brodolom, ki smo ga posneli v bazenu, se na nek način zdi realen, če le verjamete vanj. Vse je le percepcija nas samih, meni pa je imaginaren svet bil vedno zelo pomemben, meni je imaginaren svet še bolj pomemben od realnega. Vsi sodelujoči so mi prirasli k srcu, pesem je čudovita, steče, kot bi jo nosijo valovi. Kaj bi si človek želel boljšega?”

AUDIO: Avtor besedila: Ivan Dečak, Avtor glasbe: Ivan Dečak, Mario Robert Kasumović, Matija Kovač
Aranžma: Ivan Dečak, Mario Robert Kasumović, Matija Kovač, Mihael Kurjančić, Mario Radan, Pavle Miholjević, Robert Kelemen VIDEO: Videospot (režiser): Filip Gržinčić, Gržinčić Creative visuals Glavna ženska vloga: Mirela Kardašević kostumografija: Sascha Obradovic

Duet, ki smo ga poimenovali neobičajen ali nepričakovan, je dobil tudi fascinanten videospot, ki nas popelje v temne globočine, med skrivnostne sirene in izgubljene mornarje. V naravnem okolju se je znašla Mirela Kardašević, svetovna prvakinja v potapljanju na dah, ki je uživala v vlogi morske sirene.