Pred velikim koncertom ob 20. obletnici delovanja skupine Vatra,  5. aprila v Domu Sportova v Zagrebu, ter 30. marca 2019 v Orto Baru, v okviru ORTO Festa, je priljubljena skupina Vatra izdala četrti singel s prihajajočega studijskega albuma, skladba se imenuje ‘Sve je tišina’.

‘Ponavadi izrečemo besede prepozno, ‘pametni’ smo vedno prepozno…Prav o tem govori naš novi singel ‘Sve je tišina’. Potem, ko ga boste poslušali, recite drug drugemu to, kar si mislite, da ne bo prepozno….‘ – je o inspiraciji za pesem povedal Ivan Dečak.

Glasbo za pesem ‘Sve je tišina’ sta napisala Tomislav Sušak in Ivan Dečak, besedilo pa Ivan Dečak.

Radislav Jovanov Gonza je držal taktirko nad celotnim potekom snemanja spota, v videu pa se pojavijo tudi plesalke Iva Richtermoc in Mirna Šemić.

Poleg najavnega singla s prihajajočega albuma ‘Sekvoje’ je Vatra objavila še duet z Massimom ‘Nama se nikud ne žuri’ ter aktualni singel ‘Ukleti Holandez’. Zadnja dva singla se nahajata na hrvaški nacionalni lestvici HR top 40 – duet z Massimom sta stroka in občinstvo nagradila z nagradami Cesarica, Zlatni studio Jutranjega lista ter uvrstitev med top 10 pesmi Narodnega radia.

‘Dvajset let je minilo prehitro, seveda pa je najblj važno to, da v dobri družbi počnemo to, kar nam je najbolj všeč’ – Ivan Dečak

Veliki Zagrebški koncert Vatra XX se bo zgodil 5. aprila v Domu Sportova, še prej pa bo Vatra na Orto festu v Orto baru 30. marca priredila koncert za slovensko publiko. Ljubljana jih je nazadnje toplo sprejela na TrnFestu, ko jih je pričakalo nabito polno dvorišče pred CSK France Prešeren.