Minilo je osem mesecev odkar je veliki hit ‘Nama se nikud ne žuri’ skupine Vatra feat. Massimo osvojil radijske postaje naše regije, vrha lestvice HR Top40 se skladba drži že polnih 35 tednov.
Skupine Vatra je v vmesnem času posnela novo glasbeno in remake delo – zopet v sodelovanju s priznani režiserjem Filipom Filkovićem.
‘Ukleti Holandez’ je pesem, ki nas vrača na pot spominov iz otroštva in na tiste male trenutke, ki smo si jih zapomnili za vedno….
‘Sem eden tistih, ki se v mislih pogoste vrača v tiste čase. Sicer je stvar jasna, moje otroštvo se nikoli ne bo vrnilo, tako, kot se ne bo nikoli vrnil Leteči Holandec. Je pa nekaj res – knjige, filmi in glasba na naša čutila pogosto delujejo kot čarovnija…’ – IVAN DEČAK
Snemanje videospota je potekalo tudi v Gospiću, v hiši, kjer je Ivan Dečak preživel počitnice v ranem otroštvu.
‘ V tej hiši sem prvič slišal plošče Doorsov, Stonesov, Floydov, v tej hiši sem prvič bral Charlesa Bukowskega in vse to me je pravzaprav povleklo k glasbi. Ta videospot je poklon tej hiši, predvsem pa poklon moji tetki, stricu in ostalim sorodnikom ki so mi odprli vrata svojega doma in bili zaslužni za to, da je moje bivanje v tej hiši bilo čarobno in to čarovnijo še danes nosim v sebi.’ – IVAN DEČAK
Foto: Mare Milin