»Drzni si« je šesti samostojni singel lepe pevke in domiselne tekstopiske, Notranjke Vesne Kovač. »Gre za pop rock komad, ki opogumlja«, nam je razložila Vesna in dodala, da »pogum ni odsotnost strahu, temveč je zmaga nad njim. Vsak mora na neki točki premagati cono udobja in si drzniti stopiti iz nje,« je prepričana vsestranska glasbenica, prevajalka, radijka in velika ljubiteljica ter poznavalka narave, ki ji je pesem o pogumu pisana na kožo.

Tudi videospot je zastavljen velikopotezno, Vesna ga je posnela z režiserjem Klemnom Premrlom. »Grad Snežnik v Loški dolini je eden najlepših biserov na Notranjskem, nosi bogato kulturno dediščino in toliko zgodb, da jih ne zmanjka ne za otroke ne za odrasle. Je hkrati tudi eden redkih gradov na Slovenskem, ki se ponaša z originalno opremo. Vsi bi morali videti in začutiti grajski utrip in mogočnost narave. Slovenci, predvsem pa Notranjci, lahko naredimo več za njegovo prepoznavnost. Večkrat ga omenimo, pokažimo, izpostavimo. Takšen grad nikogar ne more pustiti ravnodušnega.« Nekaj čudovitih kadrov, ki jih občudujemo v videospotu, so posneli v Aninem in Hermanovem salonu, torej v prostorih nekdanjih gospodarjev gradu, kjer so vsi začutili posebno, močno in skrivnostno, vendar zelo gostoljubno energijo, ki je začarala prisotne na snemanju videospota Drzni si.

»Duša teh soban je prevzela vse in občutka ne bomo nikoli pozabili. Ni manjkalo ekstravagance, drznih gibov, enkratnih posnetkov, pa tudi ne smeha in idej, ta dan bo res ostal vsem v spominu,« je Vesna navdušena nad edinstveno snemalno izkušnjo, ki se je nadaljevala tudi v čudovitem grajskem drevoredu ter na ozki brvi pri grajski ječi.

“Grad Snežnik v Loški dolini je eden najlepših biserov na Notranjskem, nosi bogato kulturno dediščino in toliko zgodb, da jih ne zmanjka ne za otroke ne za odrasle. Je hkrati tudi eden redkih gradov na Slovenskem, ki se ponaša z originalno opremo. Vsi bi morali videti in začutiti grajski utrip in mogočnost narave. Slovenci, predvsem pa Notranjci, lahko naredimo več za njegovo prepoznavnost. Večkrat ga omenimo, pokažimo, izpostavimo. Takšen grad nikogar ne more pustiti ravnodušnega!”Vesna Kovač

»Dodatno iskro videu je dodal luksuzni športni avtomobil Jaguar F type, z mano pa so sodelovali koreografinja in jazz baletna plesalka Tanja Pavič, latino plesalka Lea Sterle, režiser Klemen Premrl (Žerjavisti), fotograf Blaž Lenček in vizažistka Ana Modrić. Svoj delček v spotu je našla tudi enkratna bela kitara lokalnega glasbenika Rudija Dolesa,« nam je razložila Vesna
Vesna je velika ljubiteljica in poznavalka naravnih zakladov, zato je na snemalnem dnevu kmalu opazila zelo redko žival: »Pridružil se nam je tudi velikanski bukov kozliček, ogromen hrošč, ki sodi med ogrožene v svetovnem merilu. Na njegov obisk nismo računali, zato ga nismo vključili v scenarij, je pa nastalo nekaj enkratnih utrinkov, ko se je sprehajal po naših dlaneh. V vseh mojih videospotih so imele glavno ali postransko vlogo živali. Očitno se vedno vse tako poklopi, da se mi pridružijo in drugače niti ne bi hotela,« je z nasmeškom na obrazu razlagala Vesna.

»Sodelovala sem z že ustaljeno glasbeno ekipo, Kevinom Koradinom, ki je odgovoren za glasbo in produkcijo, ter Cliffordom Goilom, nizozemskim producentom. »Besedilo sem napisala sama in mislim, da se na neki točki vsak lahko najde v njem. Predvsem pa mora čim prej začeti verjeti vase in si zaupati. To je verjetno največ, kar lahko damo sebi,« je še zaključila simpatična Vesna, ki ji nikoli ne zmanjka življenjske energije in zagona za izpolnitev novih načrtov.