KINO ŠIŠKA – PETEK, 31. MAJA 2019 ob 20. uri

Vojko V (a.k.a. Vojko Vrućina), splitski raper in glasbeni producent, ki ga poznamo še iz zasedb Dječaci in Kiša Metaka, se je lanskega leta ponovno odločil za plovbo v samostojnih vodah. Vsi na sceni so nekako pričakovali, da bo prihajajoči izdelek kvaliteten, nihče pa si ni upal zamisliti, kakšen velik, ogromen fenomen bo Vojko postal. Že prvi singel z albuma Vojko, ‘Ne može’ je povzročil pravo evforijo, parola ‘Ne može’ se je zažrla v vsakdanji sleng pri naših sosedih, del evforije pa je pljusknil tudi čez našo mejo, saj je Vojkov humor in nastop občinstvo na nedavnem nastopu na Antivalentinovem v Ljubljani več kot odlično sprejelo.

Oktobra je Vojko v rekordnem času razprodal Dom Sportova, hvalnicam ni bilo konca, nekateri mediji so koncert  zaradi neverjetnega vzdušja celo okronali za koncert desetletja.

Vojko V ustvarja udarne ritme v trap maniri, podarja jim izjemno humorne rime iz splitske in tudi širše, hrvaške stvarnosti, čeprav se politiki izogiba v zelo širokem loku.

V komadu ‘Zovi čovika’ je imaginarni podjetnik in taksist, v naslednjem verzu šef fast food kafiča, ki za slabo poslovanje krivi vlado, Srbe in prostozidarje. V komadu ‘Pasta Italiana’ je humorno zastavil sodelovanje z mojstrom estrade, Tončijem Huljićem, kraljem auto tuna na Hrvaškem, pri rapanju pa se mu pridruži še Krešo Bengalka. V ‘Cilit Bangu’ kompulzivno čisti stanovanje, v mega hit komadu ‘Ne može’ pa med drugim nagovarja prodajalko mortadele  v delikatesi ter načrtuje lastno ohcet. Našteti hiti imajo na YouTubu po več milijonov ogledov.

Zovi čovika”
https://www.youtube.com/watch?v=ZifPw7kuyCg

“Pasta Italiana”
https://www.youtube.com/watch?v=_YZtic6ZJEI

“Ne može”
https://www.youtube.com/watch?v=fOEp1GiVsWs

“Kako to”
https://www.youtube.com/watch?v=sRAkP9B1AJ4

Vojko V je v Ljubljani prvič nastopil konec lanskega septembra v Gala Hali, nedavno je spet raztrgal oder z odličnim nastopom na Antivalentinovem v Cvetličarni. Na obeh koncertih ga je slovensko občinstvo odlično sprejelo – tisti, ki ste bili tam, vedo, o čem govorimo. Vojkov odličen humor razumeš, ali pa ga pač ne.  Parole, ki jih je vzklikalo občinstvo ‘Ne može’, ‘Zovi Čovika’ in koncertni hit ‘Cilit bang’  so posvojili tudi njegovi oboževalci v Sloveniji. Vojkomanija še zdaleč ni končana – Vojko je osvojil skupno šest nominacij za Porine – za najboljši album, najboljši album klubske glasbe, za moško vokalno izvedbo, za likovno oblikovanje, hit pesem ‘Ne može’ pa je dobila nominacijo za pesem leta ter videospot leta.

Vojko pravi, da pili material za nov album – naslednji album se bo imenoval Dvojko, tretji pa Trojko.