Select Page

BIO

Rina je pevka in tekstopiska, aktivna od leta 2013 dalje, zadnja štiri leta pod okriljem založbe Dallas. Raziskovalka bližnjih in daljnih krajev se nadvse rada poigrava z besedami, kar počne tudi profesionalno.
Že nekaj let sodeluje z zagrebškim producentom Svenom Gleđo (Cortex Team).
Prav zaradi udeležbe na festivalu Melodije morja in sonca 2016 je Rina (takrat še Rina K) s skladbo Življenje je prestiž zakorakala tudi na glasbene lestvice. Ljudje so skladbo toplo sprejeli in si jo požvižgujejo še danes. Rina sodeluje tudi z drugimi izvajalci in spoznava najrazličnejše kulture. Leta 2017 sta z Emkejem posnela prav tako sončno in morsko obarvano balado Mariachi.
Rina se je na festivalu Melodije morja in sonca predstavila še enkrat, leta 2019, ko je prepevala o svetu, ki se postavi na glavo. To se je žal res zgodilo. V letu 2020 predstavlja skladbo Iz sna, kmalu pa tudi udarnejšo Povsod doma.

NOVICE

RiNA – Iz sna

RiNA – Iz sna

RiNA je tekstopiska in glasbenica, ki se rada potepa po daljnih in bližnjih krajih ter ob tem razvija svoj zvok. Že nekaj let sodeluje z zagrebškim producentom Svenom Gleđo (Cortex Team). Na festivalu Melodije morja in sonca 2019 je prepevala o svetu, ki se postavi na...

Rina K bo kot prva nastopila na 39. festivalu MMS

Rina K bo kot prva nastopila na 39. festivalu MMS

Dogajanje lahko v živo spremljate prek 1. programa Televizije Slovenija – prenos se bo pričel ob 21. uri. Na festivalu bo kot prva nastopila Rina K s skladbo Svet. Besedilo za skladbo je napisala Rina K (Urška Kosec), pri glasbi pa se ji je pridružil še avtor Sven...

VIDEO